Oman pään virheet kostautuivat kauden avauksessa

Botnian kausi 2016-17 käynnistyi vierasottelulla Porvoossa Akillesta vastaan. Akilles lähti revanssimielellä otteluun hakemaan raivokkaasti voittoa. Alkuminuuteilla tämä ei vielä näkynyt, sillä Botnia pääsi nopeasti peliin sisään ja alkuminuutit pelattiin tasaista jääpalloa.

Vajaan kymmenen minuutin kohdalla lakkasi näkymästä yhtään mitään valojen sammuttua kentän laidalta. Kuuden minuutin korjausoperaation jälkeen saatiin valot jälleen päälle ja peli saattoi jatkua. Botnia oli paremmin hereillä pitkän ylimääräisen tauon jälkeen ja siirtyi ottelussa johtoon. Iiro Karppinen teki erittäin vahvan esityön harhautellen neljä Akilleksen pelaajaa ja lopulta tästä kiitti Juri Schreck, joka pääsi maalin edestä lyömään pallon maaliin.

Valitettavasti johtomaalin jälkeen Botnian peli sekosi pahemman kerran. Heti keskialoituksen jälkeen Akilles pääsi yllättämään täydellisesti Botnian ja Matti Vainio tasoitti ottelun. Seuraavan vartin ajan Botnia hätäili ja pelasi todella huolimattomasti antaen useita harhasyöttöjä omalla alueella. Akilleksen tasoinen joukkue rankaisee ennen pitkää toistuvista virheistä ja Denis Sadakov lopulta Botnian pallonmenetyksen jälkeen vei Akilleksen johtoon.

Joakim Nordström tyylitteli pari minuuttia myöhemmin Akilleksen jo kahden maalin karkumatkalle ja porvoolaiset näyttivät menevän menojaan. Botnia sai lopulta pelin juonesta jälleen hieman otetta ja Kasperi Hirvonen pääsi kaventamaan. Hirvosen luja lyöntilaukaus lähti kaukaa ja painui aivan Akilleksen maalin yläkulmaan.

Botnian avausjakson virheet lopulta kostautuivat ja maksoivat koko ottelun. Ensimmäisen jakson lopulla Sadakov teki illan toisensa nopeasta vastahyökkäyksestä ja taukonumerot 5-2 teki Sami Laakkonen, joka unohdettiin täysin vapaaksi vasempaan laitaan. Laakkonen pääsi nokikkain Juuso Tervosen kanssa ohittaen Tervosen vauhdikkaan nousun päätteeksi. Avausjakson loppua häiritsi myös varsin rankaksi yltynyt sadekuuro, joka onneksi laantui puoliajalla.

Jälkimmäisellä puoliskolla Botnia pelasi huomattavasti ehjemmän toisen jakson ja Akilleksen hyökkäyspeli oli huomattavasti avausjaksoa heikompaa. Akilles kuitenkin aloitti toisen jakson maalinteon. Vainio oli parhaiten hereillä Botnian maalilla Tervosen torjunnan jälkeen ja pääsi tuikkaamaan lähietäisyydeltä pallon verkkoon.

Botnia kavensi vapaalyönnin jälkeen niin ikään maalin edestä suditulla maalilla Iiro Karppisen onnistuessa. Kunnon kirivaihdetta Botnia ei lopulta saanut päälle ja lisämaalit jäivät tekemättä. Aivan viimeisillä minuuteilla Botnian kulmalyönnin jälkeen Akilles pääsi vastahyökkäykseen, joka päättyi Botnian rikkeeseen ja rangaistuslyöntiin. Petteri Lampinen kävi lyömässä pilkulta loppulukemiksi 7-3 porvoolaisille.

Ehjä ysikymppinen jäi avauksessa haaveeksi. Vaikka Akilles voittonsa ansaitsikin, olisi turhat huolimattomuusvirheet voinut jättää pois, jolloin loppulukemat olisivat olleet tasaisemmat. Botnian taival jatkuu jo heti lauantaina kauden ensimmäisellä paikallisottelulla, jota isännöi HIFK. Botnia ja HIFK pelasivat jo Suomen Cupissa toisiaan vastaan. Tuolloin Botnia voitti 2-0.

Kuva: Pekka Huovila